3bit
Amerykanki (amoniaczki)
Babeczki czekoladowe z twarogiem i malinami
Babeczki z kremem i owocami
Babka czekoladowo - pomarańczowa z polewą czekoladową
Babka drożdżowa
Babka gotowana
Babka karmelowa z adwokatem
Babka kawowa
Babka piaskowa marmurkowa
Babka piwna z cytrynową nutą
Babka z białek
Babka żółtkowa
Bajaderki
Bezowe gniazdka z kremem i truskawkami
Bezy
Bezy z erytrolem
Biszkopt z kremem i truskawkami
Brioszki waniliowe
Biszkopt
Biszkopt z bitą śmietaną, truskawkami i galaretką
Brownie
Brzoskwiniowa pasja
Budyń waniliowy z sosem wiśniowym i cynamonem.
Bułeczki - drożdżóweczki z budyniem
Bułeczki orkiszowe z twarogiem i jagodami (na erytrolu)
Cappuccino
Churros
Ciasteczka owsiane ze słonecznikiem
Ciasteczka serowe z marmoladą
Ciasteczka ze smarties
Ciasteczka z maszynki/wyciskane
Ciasto cytrynowe
Ciasto czekoladowo - serowe z wiśniami, borówkami i białą czekoladą
Ciasto herbaciane (gruzińskie)
Ciasto jabłkowo - cynamonowe
Ciasto jogurtowe ze śliwkami i kruszonką
Ciasto kokosowo - brzoskwiniowe
Ciasto migdałowe
Ciasto marchewkowe z orzechami i cynamonem
Ciasto na maślance z rabarbarem i kruszonką
Ciasto serowe z masą budyniową i jabłkami
Ciasto ucierane z borówkami i kruszonką
Ciasto waniliowo - kakaowe z wiśniami
Ciasto z czereśniami
Ciasto z jabłkami, rodzynkami, orzechami i żurawiną
Ciasto z gruszkami i malinami
Ciasto z musem truskawkowym i bitą śmietaną
Ciasto z waniliową pianką, malinami i borówkami
Crumble jabłkowe z rodzynkami i żurawiną
Crumble leśne
Crumble truskawkowe
Crumble wiśniowe
Crumble z mango
Cynamonowy odrywaniec czyli chlebek cynamonowy odrywany
Cytrynowe ciasto jogurtowe
Deser biało - czerwony
Deser migdałowy z granatem
Deser z chia na napoju sojowym i skyrze
Drożdżowe bułeczki z jagodami i kruszonką
Drożdżowe bułeczki z porzeczkami i kruszonką
Drożdżówka z malinami i kruszonką
Drożdżówki z serem
Drożdżówki z serem i borówkami
Drożdżówki z serem, czereśniami i kruszonką
Drożdżówki z truskawkami, rabarbarem i kruszonką
Eton mess z jagodami (wersja lekka na jogurcie)
Eton mess z truskawkami
Faworki
Frittelle di Carnevale czyli pączki parzone nadziewane kremem
Funnel cake
Galette czyli migdałowa krucha tarta z marcepanem i śliwkami
Gofry I
Gofry II
Gofry proteinowe (gofry fit)
Gniazdka ptysiowe zwane pączkami hiszpańskimi
Gruszki z kruszonką
Gumisiowe ciasto jagodowe bez pieczenia
Jabłecznik z bitą śmietaną
Jabłecznik z kruszonką
Jagielnik (ciasto jaglane z truskawkami i galaretką)
Jagodzianki I
Jagodzianki II
Jagodzianki serowe
Jagodzianki z kruszonką
Kaiserschmarren czyli omlet cesarski
Kanelbullar
Karpatka
Kaszka manna na gęsto
Kokosowe mini omlety biszkoptowe z sosem truskawkowo – miętowym
Kopiec kreta
Kora orzechowa
Krajanka śliwkowa - półkruche ciasto ze śliwkami i cynamonową kruszonką
Kruche babeczki z kremem cytrynowym i truskawkami
Kruche ciasteczka
Kruche ciasteczka mocno waniliowe
Kruszonka
Kurabiedes
Lody bananowo - truskawkowe
Lody czekoladowe
Lody jagodowe na serku
Lody miętowe z czekoladą
Lody truskawkowe (na mleku w proszku)
Lody waniliowe (na mleku skondensowanym)
Malinianki i jeżynianki
Mazurek czekoladowo - czekoladowy z bakaliami
Miodownik z masą grysikową
Muffiny cappuccino
Muffiny czekoladowo - czekoladowe
Muffiny czekoladowe z groszkami czekoladowymi
Muffiny kokosowe z gruszkami
Muffiny orkiszowe z musli
Muffiny piernikowe
Muffiny pomarańczowe
Muffiny waniliowe
Muffiny z jagodami
Muffiny z czerwonymi porzeczkami
Muffiny z malinami
Muffiny z truskawkami
Murzynek malinowy
Murzynek serowy
Murzynek z dżemem
Murzynek z jabłkami, orzechami, rodzynkami i żurawiną
Mus truskawkowo - jogurtowy
Odrywany chlebek z ziołami i serem (wypiek wytrawny)
Oponki serowe
Orzechowiec
Owocowa rozkosz
Owocowy deser dla leniwych
Pani Walewska (pychotka)
Pavlova
Pavlova w wersji mini, na erytrolu
Pianka truskawkowa
Pierniczki świąteczne
Piernik staropolski
Pączki
Pączki (mini) serowe
Pączki z piekarnika
Porzeczkowa fantazja
Porzeczkowiec serowy
Ptysie
Pudding kokosowo - ananasowy z tapioki, z musem z ananasa i mango
Pudding z chia z musem z nektarynki, borówkami i porzeczkami
Racuchy pachnące cynamonem
Raffaello Eli (na biszkopcie)
Raffaello na ciemnym cieście
Rogale marcińskie
Rogale marcińskie 2012
Rogale marcińskie 2013
Rogaliki drożdżowe z budyniem, śliwkami i figami
Rogaliki drożdżowe z dżemem
Rogaliki drożdżowe z różą (wersja II)
Rogaliki topione
Rolada bezowa z bitą śmietaną i malinami
Rolada biszkoptowa z czereśniami
Rurki z kremem
Ryż z jabłkami
Rzeszowiak
Serniczek mini z borówkami
Serniczki fit pieczone w słoiczkach
Serniczki mini truskawkowe (z serka homogenizowanego)
Serniczki w wersji mini z sosem malinowym
Sernik "zebra"
Sernik "złota rosa"
Sernik cynamonowy z brzoskwiniami
Sernik fit z porzeczkami i jagodami
Sernik gotowany
Sernik gotowany w formie do babki
Sernik korzenny
Sernik krakowski babci Walerii
Sernik kremowy z frużeliną czereśniową
Sernik królewski
Sernik krówkowy
Sernik miętowy z czekoladą
Sernik na kakaowym spodzie z musem borówkowy
Sernik na czekoladowym cieście, z wiśniami i skyrem
Sernik na kruchym spodzie z truskawkami i płatkami migdałowymi
Sernik na zimno na serkach homogenizowanych
Sernik na zimno na twarogu (z truskawkami)
Sernik na zimno na twarogu jagodowo - truskawkowy z musem truskawkowym
Sernik proteinowy
Sernik truskawkowy na zimno
Sernik Tusi
Sernik waniliowy z polewą truskawkową
Sernik waniliowy z sosem malinowym
Sernik wiedeński
Sernik z białą czekoladą
Sernik z cytrusami i galaretką
Sernik ze śliwkami na kruchym cieście
Sernik z jagodami (z ksylitolem)
Sernik z jagodami w wersji fit
Sernik z konfiturą truskawkową
Sernik z musem jagodowym
Sernik z porzeczkami i jagodami
Sernik z serka mascarpone i jogurtów greckich
Sernik z truskawkami
Sernik z wiśniami na czekoladowym spodzie
Serowe ciasto wyśnione
Skubaniec
Skyrnik z owocami
Strucla z białym makiem
Strucla z ciemnym makiem
Szarlotka babci Walerii
Szarlotka jabłkowo - ananasowa
Szarlotka kombinowana z dużą ilością jabłek
Szarlotka na kruszonce orkiszowej
Szarlotka sypana
Szarlotka tatrzańska
Szarlotka z kruszonką na półkruchym cieście
Szwedzkie bułeczki - kanelbullar
Szybkie ciasto z owocami
Tajemnicze ciasteczka pani Janki
Tarta cytrynowa
Tarta dyniowa z gruszkami na cynamonowym kruchym cieście
Tarta kasztanowa z gruszkami i czekoladą
Tarta leśna
Tarta migdałowa z jabłkami i masą marcepanową
Tarta orkiszowa z budyniem, śliwkami i płatkami migdałowymi
Tarta "pożegnanie lata"
Tarta z budyniem, gruszkami, figami i płatkami migdałowymi
Tarta z kremem budyniowym, porzeczkami i galaretką
Tarta z kremem jagodowym i płatkami migdałowymi
Tarta z serem, morelami i płatkami migdałowymi
Tiramisu
Torcik malinowy serowo - śmietanowy
Torcik śmietanowo - owocowy
Torcik tiramisu
Torcik wiśniowy
Tort "50 -tka" na pięćdziesiątkę Zielonookiego
Tort a'la tiramisu
Tort bezowy z kremem adwokatowym i brzoskwiniami
Tort czekoladowo - cytrynowy
Tort czekoladowo - czekoladowy
Tort czekoladowo - jagodowy
Tort czekoladowo - śmietanowy z malinami
Tort czekoladowo - truskawkowy
Tort czekoladowy
Tort czekoladowy z nutellą
Tort czekoladowy z orzechową nutą
Tort dacquoise z orzechami i daktylami
Tort gruszkowy
Tort jagodowy
Tort kawowy
Tort makowy z kremem kokosowym
Tort malinowy
Tort szwarcwaldzki zwany czarnolas
Tort truskawkowo - kokosowy
Tort z owocami
Truskawki na czekoladowo w kolorowych posypkach
Trdelnik. Kurtosz
Wiśniowa fantazja (torcik wiśniowy)
W-Z
Strony
▼
Witam Margarytko :) Obserwuję Twój blog od dawna.
OdpowiedzUsuńBardzo mi się podoba. Obiecuję, że będę pisać,
ale nie bardzo mogę się tu połapać jak i co :)
Pozdrawiam serdecznie :) Ewa
Ewa, jeszcze chwilę i się połapiesz :-) Miło mi Cię gościć na moim blogu :-)
UsuńDzień dobry, dziękuję Ci Margarytko za Twojego bloga i bezcenne przepisy na Torty. Właśnie zrobiłam Malinowy z biszkoptami i na 16 urodziny Baratanicy. Ola jest przeszczęśliwa za taki piękny tort. Trochę go modyfikowalam, ale mam nadzieje ze się udał. Spróbujemy wieczorem. Zaglądam do Ciebie często. Szczególnie do ciast. Pozdrawiam Cię serdecznie Sylwia
UsuńWitam Serdecznie! Na Twój blog trafiłam jakiś czas temu, ale od tamtej chwili gości u mnie w stronach "ulubionych". Chciałam Ci również podziękować - codziennie mam pomysł na obiad i coś słodkiego. Każdy Twój przepis wyszedł doskonale! Pozdrawiam, Ewelina
OdpowiedzUsuńDziękuję za dobre słowo. Bardzo się cieszę, że przepisy się przydają i sprawdzają.
UsuńPozdrawiam.
OdpowiedzUsuńNIKA22
A czy szanowna Margarytka jadła babkę majonezową? Jak nie, to przyślę przepis stary jak świat od znajomej mojej babci
Owszem, jadłam, nawet ze dwa razy robiłam ( z dwóch różnych przepisów) i jakoś mi nie podeszła. Ale jak to mówią do trzech razy sztuka. Czekam na przepis i wypróbuję - może jest inny niż te dwa, z których korzystałam :-)
UsuńPozdrawiam.
Witaj Margarytko! Czy mogłabyś na swoim blogu napisać przepis na oponki? Wydaje mi się, że na starym blogu był świetny przepis i z niego korzystałam. Z góry dziękuję. Pozdrawiam Aga
UsuńPrzepisu na oponki nie było u mnie, no chyba, że ktoś podawał w komentarzu. Gdyby był to można byłoby go znaleźć, bo stary blog ciągle jest.
UsuńWitaj:)
OdpowiedzUsuńPrzypadkiem trafiłam na Twój blog bo szukałam przepisu na sernik i musze powiedziec ze przepisy sa swietne jak narazie zrobiłam tylko 2placki sernik złota rosa i brzoskwiniowa pasja wyszły pyszne wszyscy zachwalali i napewno jeszcze nieraz odwiedze twojego bloga i skorzystam z jakiegos przepisu:)
Iwonka
Cieszę się, że przepisy się podobają i sprawdzają. Mam nadzieję, że jeszcze coś dla siebie wybierzesz.
UsuńPozdrawiam.
Uwielbiam Twoje przepisy szczególnie te tradycyjne, może dlatego że u mnie w domu mam zwolenników takiej kuchni!:-)Sernik królewski był tym co szukałam od dawna i w końcu trafiłam. Szczerze mówiąc bardzo liczę jeszcze na "babciną recepturę" na makowiec!Margarytko pomożesz??? Będę wdzięczna:-) Iwona
OdpowiedzUsuńA przecież jest przepis na struclę makową :-) No chyba, że chodzi Ci o taki przepis na kruchym cieście, to rzeczywiście jeszcze takiego nie ma. Robię makowiec z wiśniami na kruchym cieście.
UsuńDokładnie o taki makowiec na kruchym cieście mi chodzi:-)A można prosic o przepis na Twój makowiec z wiśniami??
UsuńNie wiem, czy go jeszcze przed świętami upiekę. Ale jeśli tak się zdarzy to przepis się pojawi :-)
UsuńWitam Cię serdecznie Margarytko!! Regularnie korzystam z Twoich przepisów, bo są po prostu świetne!! Jeszcze nie zdarzyło się, żeby coś nie smakowało:) Szczerze mówiąc ciągle "podkradam" przepisy, chociaż nigdy ich jeszcze nie skomentowałam...
OdpowiedzUsuńUważam, że powinnaś koniecznie wydać książkę kucharską!
At tak poza tym - mam straszną ochotę na WZ-kę. Masz może jakiś sprawdzony przepis?
Pozdrawiam serdecznie - Monika
Cieszę się, że przepisy się przydają :-) Będzie mi również bardzo miło, jeśli będziesz się dzielić wrażeniami, bo to zawsze pomoc dla innych, którzy wahają się, czy daną potrawę zrobić.
UsuńPrzepis na WZ-kę mam, ale dawno nie robiłam i nie mam zdjęć. Ale pewnie z czasem się przepis pojawi :-)
Margarytko zaglądam na Twojego bloga i czasami coś podkradam :) U mnie przepis na wz-kę jest :) Zapraszam do spróbbowania :)
Usuńhttp://kawiarenka-u-agnieszki.blogspot.com/
Agnieszko, u mnie też przepis na W-Z już jest :-)
UsuńKurcze , a piernik ze starego blogu znikł. Szkoda
OdpowiedzUsuńNie jestem w stanie przenieść wszystkiego od razu, a po zmianach jakich dokonał samowolnie Onet nie dało się z tamtego bloga korzystać, a ja nie miałam czasu, aby go redagować od nowa. Widocznie miał skończyć swój żywot.
UsuńWiem wiem ale nastawiłam się, że upiekę ten piernik, bo jest smaczny, łatwy i szybki:(
OdpowiedzUsuńMogłabyś mi przesłać ten przepis na piernik na maila? Proszę, bardzo mi zależy - gosialee2@wp.pl . Z góry dzięki
OdpowiedzUsuńMogę, zaraz prześlę.
UsuńDzięki! Na Ciebie zawsze można liczyć:)
OdpowiedzUsuńMargarytko bardzo proszę prześlij mi na maila przepis na zebrę i tort śmietanowy ktory by na starym bogu. Chce zrobić te ciasta na Świeta. Twoje przepisy są świetne. Szkoda że nie ma już starego bloga - wypróbwaam wiekszść przepisów i wszystkie są super. To mój adres: klewicka2@o2.pl Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńWysłane. Pozdrawiam.
Usuń
OdpowiedzUsuńKochana Margarytko, Twoje przepisy są REWELACYJNE!!!
Gotowanie i pieczenie z Tobą to czysta przyjemność, a kiedy już zapachnie to nie sposób odmówić sobie "oblizania łyżki" (ech, żeby tylko te kilogramy tak szybko nie przybywały;-))
Pozdrawiam Królową kulinarnych blogów, i czekam na kolejne pyyyszne przepisy!
Lusia:-)
Lusiu, bardzo Ci dziękuję za miłe słowa. Fajnie, że przepisy się przydają.
UsuńPozdrawiam ciepło.
Za chwilkę wychodzę na działkę po fasolkę,u mnie zielona w tym roku zielona.Dzięki za przepis. Odezwę się ponownie jak zacznę otwierać zimą słoiki.Pozdrawiam. Urszula. :)
OdpowiedzUsuńSuper
OdpowiedzUsuńWitam Margarytko:)
OdpowiedzUsuńOd jakiegos czasu korzystam z Twoich przepisow na ciasta i musze przyznac, ze sa super, jeszcze nigdy nie wyszedł mi zakalec, co czasem sie zdarzało z innymi przepisami.Bardzo dziekuje, ze moge z nich korzystac. Serdecznie pozdrawiam i zycze dalszych sukcesow kulinarnych. Asia
W takim razie bardzo mi miło, że przepisy się przydają, a ciacha się udają.
UsuńCzy dysponujesz przepisem na keks?
OdpowiedzUsuńOwszem, dysponuję. Ale na chwilę obecną nie mam zdjęcia, więc przepis musi poczekać.
UsuńTwój blog znalazłam całkiem niedawno i jak na razie robiłam jedynie surówkę, przymierzam się natomiast do tortu. Gdzieś pisałaś,że umieścisz przepis na krolewski jak u Sowy a ja nie mogę go znaleźć, pozdrawiam stynka
OdpowiedzUsuńJa o królewskim od Sowy raczej nie pisałam, że robiłam. Na blogu go z pewnością nie ma, bo nawet nie kojarzę, choć może kiedyś zdarzyło nam się jeść :-)
UsuńAnonimowy11 czerwca 2012 11:12
OdpowiedzUsuńMARGARYTKO!!!TORT PRZEPYSZNY!!!UPIEKŁAM JUŻ PONAD 10 I WSZYSTKIE BYŁY REWELACYJNE!!!CAŁA MOJA RODZINA UWIELBIA TEN TORT!KIEDYŚ KUPOWAŁAM KAWAŁEK W CUKIERNI SOWA A TERAZ DZIĘKI TOBIE MOGĘ SAMA GO ZROBIĆ A ZDECYDOWANIE JEST LEPSZY NIŻ TEN OD PANA SOWY!!!POLECAM!!!PYCHOTKA
POSZUKUJĘ PRZEPISU NA TORT KRÓLEWSKI TEŻ OD SOWY-MOŻE MASZ MARGARYTKO?POZDRO
Odpowiedz
Odpowiedzi
Margarytka11 czerwca 2012 14:35
Cieszę się, że tort smakuje :-)) W czwartek skusiłam się na kawałek tortu w cukierni w Ciechocinku i choć może to nieskromne, to uznałam, że mój jest lepszy ;-))
Królewski to ten z ciemnym biszkoptem, jasną masą i kajmakiem na wierzchu? Jeśli tak to też już go robiłam.
Odpowiedz
Anonimowy12 czerwca 2012 09:49
UWIELBIAM POPROSTU TORT DACGUOISE WEDŁUG TWOJEGO PRZEPISU!!!A KRÓLEWSKI TO TEN Z CIEMNYM BISZKOPTEM,JASNĄ MASĄ I POSYPANY TARTĄ CZEKOLADĄ BIAŁĄ I JASNO BRĄZOWĄ.JEŻELI TO TEN KTÓRY PIEKŁAŚ MARGARYTKO TO BARDZO PROSZĘ O PRZEPIS.CZY ZNAJDĘ GO W TWOICH PRZEPISACH? POZDRAWIAM
BOŻENA
Odpowiedz
Odpowiedzi
Margarytka12 czerwca 2012 12:03
Tak, robiłam podobny, ale przepisu na blogu nie ma, bo i zdjęć nie udało mi się zrobić - zniknął zbyt szybko. Gdy zrobię następnym razem to go wrzucę.
Bardzo proszę, nie pisz dużymi literami, bo bardzo źle się to czyta.
Pozdrawiam serdecznie.
powyżej to cytaty z Twojego bloga stad było moje pytanie czy gdzieś wstawiłaś przepis pozdrawiam stynka
A to już wiem, o który tort chodzi. Tylko nazwy nie kojarzyłam :-) Nie ma go na blogu i na razie nie planuję go robić.
OdpowiedzUsuńCzy może Pani zrobić oraz podać przepis na ciasta: fale dunaju i niebo w gębie?
OdpowiedzUsuńDziękuję.
Ilona
Być może za jakiś czas fale dunaju się pojawią. Na razie nie planuję.
UsuńTego drugiego ciasta nie znam. Możesz mniej więcej powiedzieć o jakie chodzi?
Niebo w gębie - jedno ze zdjęć raz z przepisem znalezione w google http://rodzinkawnecie.pl/przepisy_kulinarne/niebo-w-g-bie
UsuńNo skoro masz przepis to w czym jest problem? Nie ufasz autorce?
Usuńsuper ciasto,szybko sie robi szybko sie piecze ale przedewszystkim jest pyszne goraco polecam :)
OdpowiedzUsuńReniu, domyślam się, że chodzi o ciasto maślankowe? Cieszę się, że smakowało.
Usuńo nie mialam na mysli szybkie ciasto z owocami i kruszonka :)
UsuńA to wszystko jasne :-)
UsuńWitam. Mam pytanie gdzie można kupić tą pastę waniliową.super przepisy
OdpowiedzUsuńJa kupuję w sklepie internetowym.
UsuńHihi,mam pytanie Margerytko,ktory przepis na
OdpowiedzUsuńciasto biszkoptowe nadaje sie na rolade biszkoptowa z kremem?Ewa
Roladę biszkoptową robię z przepisu teściowej, jak chcesz to podeślę Ci na maila.
Usuń
OdpowiedzUsuńTak bardzo Proszeeeeeeeeee!Serdeczne dzieki.Ewa.Ja juz chyba to pytanie zadawalam ale nie moge znalesc strony.Czy maka tortowa w Polsce w skladzie ma malted barley?Za make tortowa musze zaplacic $5.00 za 382 gramy I chce byc pewna,ze ten sklad jest wlasciwy.
Tak, pytałaś, a ja odpowiadałam. Jeśli to słód jęczmienny, to w naszej mące go nie ma. Idę po zeszyt i zaraz wyślę maila.
UsuńHihi,dzieki dotarla na E-mail.Serdecznie ,serdecznie dziekuje.Uklony.ewa
OdpowiedzUsuńHihi,a moze to jest skrobia jeczmienna.Wszystko jedno ,kupie I zobacze jak ta maka wyglada.Dziekuje.Ewa
OdpowiedzUsuńSama jestem ciekawa, co to jest.
UsuńCiasto bardzo szybkie, w sam raz na niezapowiedzianych gości lub do szybkiej kawki. Bardzo udany przepis!
OdpowiedzUsuńHihi,odnosnie tej maki,kupilam!I sie sprawdzila w Twoich przepisach.Jak ja wezma w palce to jak dobrze pamietam z PRL przypomina mi make krupczatke?Pozdrawiam.Ewa
OdpowiedzUsuńWitam Margarytka ,chcialam sie zapytac czy znajde u Ciebie na blogu przepis na "Flammkuchen "
OdpowiedzUsuńciasto w Niemczech z cebula itd. pozdrawiam cieplutko
Nie, nie znajdziesz, bo go nie ma. Pozdrawiam :-)
UsuńWitam Joasiu. Wydawało mi się, że kiedyś robiłaś sernik z dynią, ale nie widzę w spisie. Nigdy nie robilam i szukam sprawdzonego przepisu. Chyba mi się przewidziało.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam :)
Danusiu, robiłam, ale tylko na fejsie pokazywałam, na bloga nie trafił, bo został skonsumowany zanim porządne zdjęcia zrobiłam :-)
UsuńNie było w nim żadnej filozofii. Robiłam na bazie sernika wiedeńskiego, dodawałam 2 szklanki puree z dyni i dodatkowo łyżkę mąki ziemniaczanej :-)
Dziękuję Joasiu. Coś tam wymyślę, albo skorzystam z czyjegoś przepisu.
UsuńMiłego wieczoru :)
Danusiu, z pewnością coś wymyślisz :-)
UsuńPozdrawiam.
A czy ten stary Twój blog jeszcze istnieje? Bo coś nie mogę go znaleźć po wpisaniu w wyszukiwarkę... Pozdrawiam :)
OdpowiedzUsuńNie, nie istnieje. Skasowałam go jakieś pół roku po przeniesieniu się tutaj - większość przepisów przeniosłam. Kilka niedobitków zostało, ale wymagają nowych zdjęć.
UsuńCzy da się cos wyczarować z ciastek które zostały a nikt ich nie rusza? może jakieś ciasto i je zmielic czy pokroić? Jako na spód do tortownicy to jest ich za dużo. Robiłam ciastka tureckie i nie bardzo nam podeszły smakowo a są z masą figową..
OdpowiedzUsuńBasiu, może bajaderki? Przepis jest. One będą miały pewnie większe wzięcie.
UsuńO kurcze Asiu aleś Ty szybka hi hi. Fajny pomysł i chyba sobie biszkopt tez upiekę do tych bajaderek :)
OdpowiedzUsuńBasiu, akurat siedzę i odpowiadam na komentarze, których się uzbierało chyba z 50 przez 2 dni, więc od razu na Twój odpowiedziałam :-)
UsuńAsia ponieważ w sobotę mam gości po świątecznych tradycyjnych wypiekach postanowiłam zresztą nie pierwszy raz poszukać coś u Ciebie ,bardzo spodobał mi się kopiec kreta zobaczymy jak mi wyjdzie pozdrawiam Gosia
OdpowiedzUsuńTrzymam kciuki.
UsuńMargarytko,nie moge znalezc przeliczarki form ? zawsze bylo po prawej stronie a teraz mi nie wyskakuje :( co ja znowu zle robie?
OdpowiedzUsuńpozdrawiam majowo.
Niestety, przelicznika nie ma, bo się zepsuł :-(
UsuńWitam Cię Margarytko.Goszczę na Twoim blogu od kwietnia.Szukałam sprawdzonego przepisu na białą kiełbaskę i od tamtej pory wypróbowałam dużo,dużo przepisów.Kiełbaska była super,potem były szyneczki,ciasta,chlebki,a teraz jesienią przetwory.Dziękuję serdecznie.
OdpowiedzUsuńMiło mi, że przepisy się przydają i dania smakują.
UsuńPozdrawiam.
Jedyny blog kulinarny, z którego porad korzystałam już wiele razy i zawsze z pozytywnym efektem... Brakuje mi w Pani przepisach ciasta dyniowego, można liczyć że się jeszcze pojawi?
OdpowiedzUsuńRobię dyniowe niemalże tak samo jak marchewkowe, można pokombinować :-) Ale jak upiekę, to wstawię przepis.
Usuńja też bardzo prosiłabym o przepis na ciasto dyniowe! to jedyna strona z przepisami, której bezgranicznie ufam :)
UsuńCzy ma Pani przepis na ciasto Marcepanek? Pozdrawiam serdecznie, Ewa.
OdpowiedzUsuńNiestety nie znam ciasta o takiej nazwie.
UsuńAsiu poleć mi polewę na ciastka i pierniczki bardzo proszę. Chcę taką co ciastka wkładając do puszki się nie posklejają.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam
Basiu, sprawdzi się polewa z babki czekoladowo - pomarańczowej. Ale ciastka muszą poleżeć przed włożeniem do pudełka, żeby polewa się ściągnęła.
UsuńWitam.
OdpowiedzUsuńAsiu masz może przepis na cebularze?
Pozdrawiam :)
Basiu, są na blogu w zakładce "Pieczywo"
UsuńDzień dobry. Wykorzystuję Pani przepisy w swojej kuchni. I tylko od Pani... Mam prośbę- może jest Pani w stanie podać przepis na kostkę hiszpańską jak u "Sowy" ? ��Będę ogromnie wdzięczna. Pozdrawiam, Beata
OdpowiedzUsuńNa razie nie planuję robić tego ciasta.
UsuńPozdrawiam
Wow, co za ilość przepisów. Bardzo uwielbiam do wszelakich ciast krem z owoców, zarówno do środka jak i jako polewę. Genialne połączenie ;) Polecam
OdpowiedzUsuńWitam Cię kochana!!!
OdpowiedzUsuńCzy mogę prosić przepis na makowce z konfiturą???
Monika
Email mona-ko@wp.pl
Nie mam przepisu na makowiec z konfiturą.
UsuńOki
OdpowiedzUsuńWyczytałam w komentarzach że posiada Pani przepis na makowiec z wiśniami
Odpowiedzi
Margarytka3 października 2012 08:09
Najpierw o makowcu, bo znowu mi ucieknie - mam przepis na taki na kruchym cieście, z wiśniami, ale nie mam zdjęć, więc jeśli Ci zależy to przepis mogę podesłać na maila. Tu pojawi się dopiero, gdy go zrobię ponownie i pstryknę fotki :-)
No z wiśniami mam, ale wiśnie, to nie konfitura, więc się zdziwiłam :-)
UsuńJak zrobię pojawi się na blogu, nie mam teraz czasu na przepisywanie przepisu, a nie mam go w pliku w komputerze.
Ok to czekam cierpliwie, mam nadzieję że się doczekam :))
OdpowiedzUsuńPozdrawiam Monika