Babka ziemniaczana
Funnel Cake
Gofry dyniowe z ciecierzycy
Gofry gryczano - cukiniowe (wytrawne)
Kartoflaniki, czyli tatarskie pierogi z ziemniakami i gotowanym jajkiem
Kluseczki brokułowo - ziemniaczane
Kluseczki dyniowe z masłem ziołowym
Kluseczki dyniowo - ziemniaczane
Kluseczki francuskie
Kluski na parze (kluchy na łachu)
Kluski śląskie
Kopytka
Knedle serowo - ziemniaczane z truskawkami
Knedle ziemniaczane ze śliwkami
Krokiety z kapustą i grzybami
Krokiety z mięsem
Naleśniki białkowe z mąki ryżowej na mleku kokosowym
Naleśniki gryczane z warzywami (na wytrawnie)
Naleśniki gryczane z twarogiem (na słodko)
Naleśniki hawajskie
Naleśniki maślane
Naleśniki orkiszowe na napoju kokosowo - ryżowym
Naleśniki orkiszowe z twarogiem, frużeliną jagodową i borówkami
Naleśniki piernikowe z gruszkami duszonymi z miodem, cynamonem, imbirem i kardamonem
Naleśniki - przepis podstawowy
Naleśniki ryżowe na mleku kokosowym
Naleśniki waniliowe z galaretką porzeczkową i twarogiem
Naleśniki z kurczakiem, warzywami, zapiekane z sosem pomidorowym i mozzarellą
Naleśniki z pikantnym farszem i serem
Naleśniki z twarogiem i sosem malinowym
Naleśniki z twarogiem, truskawkami i czekoladą
Paszteciki z kapustą i grzybami (kruche)
Paszteciki z mięsem (drożdżowe)
Pierogi drożdżowe orkiszowe (z mąki pełnoziarnistej) z dynią, indykiem, cebulą i mozzarellą
Pierogi drożdżowe z mięsno - warzywnym farszem
Pierogi/kluski leniwe
Pierogi orkiszowe pełnoziarniste z gotowanym mięsem
Pierogi ruskie z miętą
Pierogi z cielęciną i warzywami
Pierogi z gęsiną
Pierogi z jagodami
Pierogi z kapustą i grzybami
Pierogi z kaszą gryczaną i mięsem, podane na duszonej kiszonej kapuście
Pierogi z truskawkami (ciasto z wrzącym mlekiem)
Pierogi z mięsem gotowanym
Pierogi z mięsem surowym (ciasto zaparzane)
Pierogi ziemniaczane z kurkami
Pizza hawajska na orkiszowym cieście
Pizza domowa
Placki białkowe z twarogiem
Placki z cukinii z pomidorową salsą
Placki ziemniaczane
Placki ziemniaczane pieczone z wędzonym łososiem, chrzanem i skyrem
Placki ziemniaczane z młodych ziemniaków z ziołowym sosem jogurtowym
Placuszki orkiszowe z gruszkami i imbirem
Placuszki z jabłkami i konfiturą malinową
Placuszki z jabłkiem z mąki pełnoziarnistej z musem z mango, syrem i owocami jagodowymi
Placuszki z serka wiejskiego i jajka
Placuszki z ricottą
Quesadilla z kurczakiem i kurkami
Racuchy pachnące cynamonem
Pyzy ziemniaczane z mięsem (cepeliny, kartacze)
Szare kluski
Uszka z grzybami
Pani jest wspaniała! Wierzę Pani i Pani przepisom. A najbardziej lubię w Pani przepisach dokładność i jakże cenne uwagi typu "Nie sypać mąką!" (przepis na pizzę). Takie szczegóły czasami są najważniejsze. Życzę Pani zdrowia i powodzenia! Natalia
OdpowiedzUsuńDziękuję bardzo za te miłe słowa. Fajnie jest wiedzieć, że to co robimy komuś się przydaje :-)
UsuńPozdrawiam serdecznie.
pyszny jest sernik z rosą i bardzo prosty kasia
OdpowiedzUsuńBardzo ciekawe przepisy i w solidny sposób przedstawione etapy uzyskania zamierzonego efektu końcowego.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam serdecznie z Poznania.
Dziękuję za dobre słowo i pozdrawiam.
UsuńWitam czy posiada Pani sprawdzony własny przepis na kopiec kreta? Olga
OdpowiedzUsuńMam, ale nie planuję go piec w najbliższym czasie, więc przepisu na blog nie wstawię, bo nie mam zdjęć.
UsuńWiele miłych słów się pojawiło już na blogu i zastanawiam się co by tu napisać by nie powielać reszty komentarzy. Byc może najprostsze słowa zdołają oddać moją wdzięczność za Pani pracę i pomoc nam internautowym kucharzom domowym: DZIĘKUJĘ ZA TO ŻE JESTEŚ!
OdpowiedzUsuńBardzo dziękuję za dobre słoi i cieszę się, że przepisy się przydają :-)
UsuńPozdrawiam.
Doczytałam teraz, że wypadało by dopisać imię do komentarza. Mam na imię Magda, wołają na mnie Mała- kom. "DZIĘKI ZA TO ŻE JESTEŚ"
OdpowiedzUsuńMieszkam w Australii i uwielbiam polskie sprawdzone przepisy z Pani strony .Sa takie jasne ,prostym nie skomplikowanym jezykiem napisane i do tego PYCHOTA!
OdpowiedzUsuńDziekuje i serdecznie pozdrawiam z upalnej Australii.
Cieszę się, że przepisy się przydają, a dania wg nich przygotowane smakują. Oczywiście zapraszam częściej i pozdrawiam imienniczkę :-)
UsuńJestes Najlepsza Blogerka Kulinarna!!!!
OdpowiedzUsuńE, tam... jest wiele lepszych niż ja. Ja sobie po prostu piszę bloga :-)
UsuńHihi,a moze kluski bulczane?Podawalo sie je w moim domu z sosem grzybowym z suszonych grzybow lesnych albo z gulaszem.Uklony.Ewa
OdpowiedzUsuńPrzyznaję, że nie znam takich klusek. To jakiś regionalny przysmak?
UsuńNie wiem.Wydaje mi sie,ze Czeski?Robili sie je z kajzerki,kroilo w kostke,moczylo w mleku,dodawalo maki jajko I gotowalo chyba na lachu-chyba.W tych kluskach wyraznie bylo widac kawalki bulki-byly rewelacyjne!Moj wujek,ktory mieszkal w Ostrowie Wielkopolskim znal te kluski bulczane.Uklony.Ewa
OdpowiedzUsuńBrzmi ciekawie, choć zupełnie mi są obce takie kluski, nigdy nie robiłam, ale chyba też nigdy nie jadłam.
UsuńZnalazlam przepis na blogu pod tytulem kluski bawarskie,czemu bawarskie nie wiem?Moze to jednak prawda bo moja mama miala duzo przepisow np.na serniki bez pieczenia od Niemek ktore jakis cza po wojnie mieszkaly w Jeleniej Gorze.Uklony.Ewa
OdpowiedzUsuńMoja babcia korzystała z niemieckiej książki kucharskiej (dziadek był Niemcem), ale takich klusek nie pamiętam :-)
UsuńNa moje chodzi o klasyczne, bawarskie knedle ;)
UsuńHi hi,zrobilam dzisiaj ciasto na lazanki z grzybami suszonymi ktore musz byc takze na wigilijny stol.Zostalo mi tylko krojenie w kwadraciki a potem jak podescha ida do papierowych torebek I czekaja do 24-grudnia.Nie mozna ich nabyc tutaj droga kupna...wiec do roboty.Caluje.Ewa
OdpowiedzUsuńJa łazanki kupuję, niestety nie na wszystko wystarcza czasu.
UsuńHihi,robilam takze dzisiaj nalesniki z maki kokosowej byly PYSZNEEEE.Ewa
OdpowiedzUsuńPewnie, że pyszne. Też takie lubię, ale muszę sobie mielić wiórki, bo mąkę kokosową ciężko u nas kupić.
UsuńHihi,za 400 gram,zaplacilam $12.00 ale jest wspaniala!Ewa.Ale kto pracuje na pieniadz?Ja,a nie pieniadze na Ewe!
OdpowiedzUsuńI słuszne podejście, skoro to Ty na nie pracujesz, to możesz je przepuszczać jak chcesz :-)
UsuńU nas niestety nie ma.
Hihi,kupilam takze mleczko kokosowe podobno mozna na nim zrobic kokosowe nalesniki.Ewa
OdpowiedzUsuńZ mlekiem kokosowym robiłam i z mąką ryżową, też fajne wychodzą.
UsuńHihi,make ryzowa musze takze kupic.Ewa
OdpowiedzUsuńPolecam, fajna do naleśników.
UsuńA dlaczego nie ma żadnego przepisu z mąki żytniej razowej? Nie wszyscy mogą stosować mąkę pszenną, czy pszenną razową? Myślę, że dla Pani nie będzie problemem "cosik" wymyślić? Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńNie wiem, czy kiedyś będą na tym blogu naleśniki żytnie razowe. Nie przepadam za takimi, a i same naleśniki robię bardzo sporadycznie.
UsuńWitam. Niesmialo przyznaje ze bardzo czesto korzystam z pani bloga, dlatego ze przepisy sa dokladne i przede wszystkim sprawdzone. Jeszcze nigdy nie zdarzylo mi sie zeby cos nie wyszlo, moze nie takie piekne wszystko jak pani ale najwazniejsze ze pyszne ;))) wlasnie upieklam biszkopt z pani przepisu i jeeeeej wyrosl jak nigdy. Chyba musze przekroic i pol zamrozic ;) pani blog jest wspanialy. Serdeczne dzieki za to ze jestes i tak pieknie dzielisz sie z nami tymi wszystkimi przepisami. Dzieki pani ja tez ciesze sie uwielbieniem ze strony meza i syna bo jak to mowia przez zoladek do serca ;) DZIĘKUJĘ ;) Elcia
OdpowiedzUsuńWitam. Niesmialo przyznaje ze bardzo czesto korzystam z pani bloga, dlatego ze przepisy sa dokladne i przede wszystkim sprawdzone. Jeszcze nigdy nie zdarzylo mi sie zeby cos nie wyszlo, moze nie takie piekne wszystko jak pani ale najwazniejsze ze pyszne ;))) wlasnie upieklam biszkopt z pani przepisu i jeeeeej wyrosl jak nigdy. Chyba musze przekroic i pol zamrozic ;) pani blog jest wspanialy. Serdeczne dzieki za to ze jestes i tak pieknie dzielisz sie z nami tymi wszystkimi przepisami. Dzieki pani ja tez ciesze sie uwielbieniem ze strony meza i syna bo jak to mowia przez zoladek do serca ;) DZIĘKUJĘ ;) Elcia
OdpowiedzUsuńBardzo mi miło, że przepisy się przydają, a efekty spełniają oczekiwania :-)
UsuńPozdrawiam ciepło i życzę samych zachwytów rodziny.
Asiu czy jest szansa, że zrobisz ciasto pierogowe z mąki orkiszowej? może być i też innej. Nie kupuję już zwykłej mąki i zmiana jest trochę kłopotliwa, że tak to ujmę.Pierogi robię zawsze wg Twojego przepisu bo są genialne tak samo naleśniki nie będę dalej wymieniać :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam.:)
Basiu, z orkiszowej robię tak samo, potrzeba tylko ciut więcej płynu. Mąka orkiszowa to tez mąka pszenna (orkisz to stara odmiana pszenicy), ma gluten i nie ma problemu z elastycznością :-)
Usuń