Dorsz po grecku
Dorsz smażony na klarowanym maśle
Gołąbki z rybą (z dorszem i miruną)
Kotlety rybne z flądry
Kotlety rybne z ryżem i zieloną pietruszką
Kulki (kotleciki) rybno - ziemniaczane
Łosoś teriyaki (szaszłyki)
Łosoś pieczony z imbirem i pieprzem cytrynowym
Łosoś w sosie porowym
Łosoś z pieprzem cytrynowym z patelni
Łosoś z parowaru z młodymi warzywami i sosem jogurtowym
Łosoś z warzywami
Miruna w warzywach z czerwonym ryżem pełnoziarnistym
Miruna z patelni
Paluszki rybne w pikantnej panierce
Pstrąg łososiowy cytrynowy
Pstrąg w occie
Pulpeciki rybne w sosie greckim
Ryba po grecku w lekkiej wersji (bez smażenia)
Ryba wujka Rysia (ryba po japońsku)
Szaszłyki z łososia teriyaki
Śledzie pod kołderką (z buraczkami, marchewką i jajkiem)
Śledzie z rodzynkami i żurawiną (po sułtańsku)
Turbot smażony na klarowanym maśle
Bylam ,pochwalam .Trzymaj tak .
OdpowiedzUsuńDzień dobry. Proszę o jakiś przepis na śledzie (matijas). Czy ma Pani jakiś sprawdzony przepis?
OdpowiedzUsuńDziękuję :)
Ilona
Nie lubię śledzi, czasem robię dla męża, ale chwilowo nie będzie żadnego przepisu. Może za jakiś czas, bo mam zaległy ze świąt.
UsuńMargerytko,a moze jakis przepisik na rybe w galarecie?Robilo sie je w moim domu I byly to ryby slotkowodne ale jak dokladnie tego nie pamietam.Ewa
OdpowiedzUsuńNie planuję, bo u nas nikt ryby w galarecie poza bratową nie jada. W ubiegłym roku była na święta, ale nie cieszyła się popularnością. Nie będzie powtórki.
UsuńHihi,a moze przepis na tatara z lososia?Uklony.Ewa
OdpowiedzUsuńWiesz, u nas dostanie świeżego łososia bałtyckiego graniczy z cudem, a z norweskiego raczej nie będę ryzykować. Jak obejrzałam film z hodowli, to mi się odechciało.
UsuńO.k.Moze cos sama wymysle.Uklony.Ewa
OdpowiedzUsuńDasz radę, zdolna jesteś.
UsuńHihi,dostalam przepis od ludzi z Alaski,tam sie je generalnie ryby.Uklony.Ewa
OdpowiedzUsuńFajnie mają, ja też mogłabym się żywić rybami.
UsuńAsiu robiłaś może kiedyś rybę jesiotr? Kupiłam wczoraj i szukam przepisu :)
OdpowiedzUsuńBasiu, jesiotr pewnie zjedzony, ale ja jakoś nie bardzo miałam jak odpisać.
UsuńDla mnie najlepszy pokrojony w dzwonka, doprawiony solą i pieprzem i usmażony na klarowanym maśle.