Zapraszam Was dziś na lekki, łatwy i przyjemny konkurs z margaryną Śniadaniową, produkowaną przez ZT Bielmar.
Regulamin konkursu:
1. Organizatorem konkursu jest Kolterman Media Communications, sponsorem
nagród firma ZT Bielmar, a partnerem ja, czyli Margarytka,
autorka tego bloga, na którym zostanie przeprowadzony konkurs.
2. Zadanie konkursowe polega na
rozwinięciu zdania:
„Moja ulubiona kanapka składa się z... „
„Moja ulubiona kanapka składa się z... „
3. Odpowiedzi konkursowe można
zamieszczać tylko pod tym postem. Każda z osób może zostawić
tylko jedną odpowiedz. Odpowiedzi powinny zostać podpisane, a osoby
niezalogowane są proszone o pozostawienie adresu e-mail. Anonimowe
wpisy nie będą brane pod uwagę przy ocenie. Każdy z uczestników
może wykonać swoją ulubioną kanapkę i przesłać jej zdjęcie na
adres: margarytka75@vp.pl , w
tytule maila wpisując „Kanapka”. Zdjęcie nie jest warunkiem
koniecznym, ale będzie mile widziane i znajdzie swoje miejsce w
albumie na FB.
4. Konkurs rozpoczyna się 13 sierpnia i trwa do 21 sierpnia, do godziny 24.00.
4. Konkurs rozpoczyna się 13 sierpnia i trwa do 21 sierpnia, do godziny 24.00.
5. Uczestnikiem konkursu może być
każda osoba pełnoletnia.
6. Zwycięzcy zostaną wyłonieni
przeze mnie do dnia 23 sierpnia, a ocena jak zawsze będzie subiektywna. Osoby nagrodzone
zostaną powiadomione o wygranej w tym wpisie.
Osoby nagrodzone są zobowiązane do przekazania danych adresowych, które zostaną wykorzystane tylko w celu realizacji wysyłki nagrody i nie będą przetwarzane.
Osoby nagrodzone są zobowiązane do przekazania danych adresowych, które zostaną wykorzystane tylko w celu realizacji wysyłki nagrody i nie będą przetwarzane.
7. Zostaną przyznane dwie nagrody
równorzędne. Nagrodami w konkursie są zestawy: książka „Atlas
Kanapek Świata” oraz kubek termiczny z logo „Śniadaniowa”.
Nagrody zostaną przesłane na koszt organizatora konkursu na terenie
RP po dniu 25 sierpnia 2014 roku.
8. Konkurs nie jest grą losową w
rozumieniu ustawy z dnia 29 lipca 1992 roku o grach losowych i
zakładach wzajemnych (Dz.U. Nr 68, poz. 341 z późniejszymi
zmianami).
Nagrody (2 takie same zestawy):
Nagrody (2 takie same zestawy):
Kubek termiczny z logo "Śniadaniowa"
+ bardzo ładnie wydana książka "Atlas kanapek świata"
Rozwiązanie konkursu.
Dziękuję za wszystkie zgłoszenia. Wybór łatwy nie był, bo wiele pomysłów mi się podobało i część z pewnością wykorzystam.
Nagrody powędrują do:
Nagrody powędrują do:
Magdy M-B za fantazję
i
Kuchnia moja przyjaciółka za prostotę i ciekawe połączenie miodu i bazylii.
Gratuluję i proszę o przesłanie danych adresowych na maila: margarytka75@vp.pl
Gratuluję i proszę o przesłanie danych adresowych na maila: margarytka75@vp.pl
Margarytko, margaryna to chemia w czystej postaci, nigdy nie używam....cała tablica Mendelejewa....ze zdrowym odżywianiem nie ma wiele wspólnego
OdpowiedzUsuńAle ja przecież nigdzie nie napisałam, że trzeba używać margaryny :-) Każdy używa tego, co chce, nikomu w gary nie zaglądam.
Usuńlubię Twój blog, Twoje przepisy są pyszne i zdrowe.....często robię furorę Twoimi daniami, a tu nagle margaryna.....stąd moje zdziwienie :) sama robię masło ze zbieranej śmietanki od chłopa....smak z dzieciństwa....zawijane w liście chrzanowe, więc z margaryną mi nie po drodze
UsuńJa od 1,5 roku nie używam niczego do smarowania pieczywa (wcześniej smarowałam masłem), świadomie z tego zrezygnowałam, ale staram się nikomu niczego nie narzucać. Mam różnych czytelników, niektórzy często pytają czy mogą zastąpić masło margaryną (np. w wypiekach), bo zwyczajnie masło jest dla nich za drogie.
UsuńPodobnie z bulionem - sama kostek nie używam, ale też nikomu nie zabraniam - każdy z nas dokonuje własnych wyborów i ma do tego pełne prawo.
też nie jestem zwolenniczką ale każdy umieszcza na blogu co mu pasuje
OdpowiedzUsuńOtóż to :-)
UsuńAtlas! Fantastyczna nagroda! Margarytko, czy z związku z Twoim przedostatnim wpisem o kanapkach, muszą być one na chlebie czy bułce? W sensie czy można nieco przybajerzyć? ;) W sensie taki "sobotni" wypasik zaproponować...
OdpowiedzUsuńpozdrawiam :)
Jak się uprzesz to możesz zrobić kanapkę w liściach sałaty :-) Nie narzucam ani formy, ani treści - ma być kanapka, a jaka, to zależy od Ciebie :-)
UsuńKonkurs nie ma nic wspólnego z poprzednim wpisem :-)
Dziękuję! na taką odpowiedź liczyłam ;) w końcu nie samym chlebem człowiek żyje :)
Usuńmiłego dzionka!!!
Ale osoba doskonale znająca kuchnie i składy nie powinna margaryny reklamować chyba...
OdpowiedzUsuńSkoro masz inne przekonania...
Po pierwsze, to nie jest blog pro zdrowotny, ani dietetyczny, to jest po prostu blog kulinarny, a połowa naszego społeczeństwa (o ile nie więcej) używa do smarowania margaryny. Każdy ma prawo wyboru, co chce mieć w swojej lodówce, a czego nie. Ja nie mam misji zbawiania świata.
UsuńA po drugie, to na szczęście jestem wolną osobą i mogę decydować co powinnam, a czego ewentualnie nie powinnam zamieszczać na blogu, bo kłóci się z moimi zasadami. Wszystkim nie dogodzę.
Zawadzka moze reklamowac Rame jako wspaniałe dla dzieci , to Magarytka tez moze od czasu do czasu podac w przepisie :P
UsuńMoja ulubiona kanapka jeszcze z czasów dzieciństwa ( a od jakiegos czasu również moich dzieciaczków) to świeżutka bułka , posmarowana miodem , na to w plasterki pokrojone truskawki i odrobina smietany 30% . Mam tez ulubione kanapki nie na słodko , ale ta jest niezmiennie ulubioną w okresie truskawkobrania .
UsuńNie jestem wielką fanką gazet z przepisami, ale w jednej się zakochałam i kupuję od kilku miesięcy. W jednym numerze znalazłam przepis na bułeczki preclowe (służę przepisem, jeżeli ktoś chce spróbować), które ogromnie mi zasmakowały. Zrobiłam juz na dwa sposoby i jednym przepisem podzielę sie z Twoimi czytelnikami Margarytko.
OdpowiedzUsuńUpiec okragle, plaskie bułeczki z dziurką w środku posypując je kawaleczkami pistacji. Przekroić bułeczki, posmarowac wg własnych upodobań: masłem, margaryną lub w ogóle nie smarować, nadziac mortadelą z pistacjami pokrojaną w cieniutkie plasterki, na mortadeli ułożyć kawałeczki włoskiego sera burrata (można użyć mozzarelli, ale burrata jest delikatniejsza i bardziej maślana) i na koniec dodać kilka suszonych pomidorów w oliwie. Postaram się znów je upiec i dodać zdjęcie. Pozdrawiam. Aneta Zywiec
Ja poproszę przepis na te bułeczki preclowe na maila :-)
Usuńja też się piszę i proszę o publikację
UsuńUzupełnię komentarz, bo trzeba rozwinąć zdanie ;)
UsuńMoja ulubiona kanapka (na dzien dziesiejszy, bo u mnie szybko gusta sie zmieniają) składa się z obwarzanki upieczonej z posypką pistacjową, mortadeli rownież z pistacjami, sera burrata (lub mozzarelli) i suszonych pomidorów w oliwie.
Moja ulubiona kanapka :) kromkę chleba razowego posmarować masłem, kolejno dodawać sałatę lodowa, plaster sera żółtego, synka lub ulubiona wedlina, pomidor, cebula czerwona, ogórek lub papryka konserwowa wszystko posypać obficie rucolą :) Smacznego.
OdpowiedzUsuńpozdrawiam
Moja ulubiona kanapka składa się z bułeczki z ziarenkami posmarowanej masełkiem i musztardą, listkiem zielonej sałaty, przepysznej swojskiej wędlinki (od Pani Danusi), plasterka pomidorka i ogóreczka kiszonego (ogóraski mam jeszcze swoje z gliniaczka). Smacznego. Miam mniam
OdpowiedzUsuńWitam:)
OdpowiedzUsuńod jakiegoś czasu polubiłam pieczenie bułek i moja ulubiona kanapka to taka domowa bułeczka właśnie. Do ciasta dodaję zioła- bazylię, oregano, suszone pomidory. Na wierzch plaster żółtego sera, który podczas pieczenia się super roztopi. A do środka domowy sos czosnkowy, sałata, pomidor, czerwona lub biała cebula i jakaś dobra domowa wędlinka. Tanio i zdrowo:) pozdrawiam.
Moja ulubiona kanapka składa się z kromki świeżego chlebka, posmarowana masełkiem, na to plaster wędliny i sera żółtego, ćwiartka jajka, plaster pomidora, łyżeczka rozdrobnionego tuñczyka, trochę cebulki skrojonej w kosteczkę a to wszystko posypane szczypiorkiem:-) jak jest i śwież sałata to idzie na sam spó zaraz na masełko:-) mniam:-)
OdpowiedzUsuń... z masełkiem, sałatą, szynką babuni i rzodkiewką :D
OdpowiedzUsuńMoja ulubiona kanapka składa się z pieczywa chrupkiego żytniego, mascarpone ,miodu i bazylii pycha polecam!:)
OdpowiedzUsuńMoja ulubiona kanapka: z chlebka tostowego odkrawamy skórkę, rozwałkowujemy, smarujemy masełkiem, kładziemy na to plasterek wędliny i serka, można dodać kawałek marynowanej papryki lub ogórka, zawijamy w roladkę, obtaczamy w jajku z przyprawami i bułce i smażymy na złoto na rozgrzanym oleju.
OdpowiedzUsuńkanapka mojego dzieciństwa- zwykły rogal posmarowany odrobiną masła, serek wiejski i to wszystko polane prawdziwym miodem z pasieki dziadka. A do tego kubek gorącego kakao i przenoszę się o kilkanaście lat wstecz, do czasów,kiedy takie kanapki jadałam u babci pod gruszą. pozdrawiam:)
OdpowiedzUsuńo tak, takiego rogala chętnie bym spróbowała! Mniam mniam
UsuńChrupiący najlepiej jeszcze ciepły chlebek, masło, sól pomidor prosto z krzaczka i cebula. Prosta, mało wykwintne, ale najsmaczniejsza przywołująca dziecięce wakacje u dziadków na wsi...
OdpowiedzUsuńMoja ulubiona kanapka to żółty ser, jajko i jakieś warzywka. Ale żeby nie było tak prosto, to jajko w koszulce gotowane, do niego plaster pomidora, wszystko to na liściu sałaty. Całość oprószona świeżo zmielonym pieprzem. Zapytasz Margarytko, gdzie ser? A ser w gofrach ukryty, bo kto powiedział, że kanapka ulubiona na chlebie musi być zrobiona ;) Po resztę zapraszam do mnie, a zdjęcie na maila wrzucam...
OdpowiedzUsuńpozdrawiam serdecznie :))
bastalena
Moje ulubione kanapki to ciemny chlebek leciutko muśnięty masełkiem, serek naturalny oraz kawałeczek wędzonego łososia...wszytko skropione dwiema kroplami cytryny i przysypan grubą pierzynką kopru.
OdpowiedzUsuńUwielbiam kanapki na ciepło. Moja ulubiona kanapka składa się z bułki posmarowanej masełkiem, następnie warstwą przecieru pomidorowego, na to kładę plasterki szynki (polędwicy sopockiej), następnie plasterki kiszonego ogórka i marynowaną paprykę, wszystko posypuję startym serem. Pyszotka Polecam. Pozdrawiam (gosian091990@o2.pl)
OdpowiedzUsuńMój pomysł na idealną kanapkę - dla wegetarian co prawda, ale za to jaką pyszną:
OdpowiedzUsuńMała bagietkę tniemy na pół, na to masło, potem sałata i rukola, ser wędzony, najlepiej rolada ustrzycka i pomidor, ogórek zielony i konserwowy, rzodkiewka i szczypiorek - sól i pieprz, opcjonalnie jak ktoś musi mieć sos, to proponuję domowy sos czosnkowy na bazie gęstego jogurtu naturalnego i prawdziwego czosnku (wtedy smarujmy na serze) ;)
Jedną z wielu lubianych przy ze mnie i moją rodzinkę kanapek to kanapka najlepiej na bułeczce domowego wypieku ewentualnie na kromce razowca z lokalnej piekarni z pastą z wędzonej makreli lub wędzonego na ciepło łososia w skład pasty wchodzi : wędzona ryba, czerwona cebula, ogórek i papryka konserwowa, koperek, jogurt naturalny, majonez, pieprz. Pieczywo smaruje pastą z ryby na wierzch kładę listek sałaty dwa plasterki jajka na twardo i plasterek ogórka kiszonego. Pycha szczerze polecam!
OdpowiedzUsuńMoja ulubiona kanapka składa się z domowego pełnoziarnistego chlebka na zakwasie z prawdziwym masłem, wędzonym łososiem, ugotowanym na twardo jajkiem, plasterkami cebuli i zielonymi oliwkami. Połączenie idealne. :)
OdpowiedzUsuńMoja ulubiona kanapka to focaccia posmarowana masełkiem ziołowym,przełożona plasterkami pomidora malinowego,posypana startym Cheddarem,cienkimi krążkami czerwonej cebulki,pieprz biały i gotowe! :)To jest niebo w gębie,które uwielbiam sobie sprawiać.
OdpowiedzUsuńAgata Aga Baranowska
A moja ulubiona kanapka sklada sie ze swiezo upieczonego przez mojego Kochanego zytniego chleba z oregano i czarnuszka ( tak, tak u nas to on jest mistrzem pieczywa - sam wyhodowal zakwas, ktory teraz udostepnia innym :) ), kromke takiego chleba smarujemy pesto, na to ukladamy plaster wedliny z kurczaka wlasnorecznie zrobionej, plasterki sera brie, plastry pomidora z ogrodu Rodzicow oproszone sola morska i swiezo milonym pieprzem, rzodkiewka i kilka listkow rukoli...mniammmmm :) do tego kubek upy krem ze swiezych pomidorow i niczego wiecej mi nie potrzeba w tak deszczowe dni jak dzis w Szkocji :)
OdpowiedzUsuńemail: kfenglerek@gmail.com
znajomi w francji poczęstowali mmnie ich ulubioną kanapka... i tak została rónież moją ulubioną... 1 kromeczka chlebka tostowego+szykna+serek+ surowe małe jajko+druga kromeczka... podpieczone na patelni na baaaardzo małym ogniu z dwóch stron. pyszne!!! i wcale jajko nie "ucieka" w czasie pieczzenia.
OdpowiedzUsuńzapomniałam ... florysta1@wp.pl
UsuńMoja ulubiona kanapka składa się z fantazyjnie dobranych zdrowych i pożywnych skarbów z mojej lodówki :-)
OdpowiedzUsuńMoja ulubiona kanapka składa się z fantazyjnie dobranych zdrowych i pożywnych skarbów z mojej lodówki :-) Joanna Marzejon joannamarzejon@vp.pl
OdpowiedzUsuńMoja ulubiona kanapka składa się z pszennego chlebka posmarowanego domowym smalcem przetopionym z cebulką i skwarkami,przesmarowana cieniutko musztardą sarepską a na to plasterki ogórka małosolnego.Wiem,że niezbyt zdrowa,ale czasami właśnie takie połączenie smakowe bardzo mi smakuje.Monika Madej
OdpowiedzUsuńmonikaa24@onet.pl
Podstawą mojej ulubionej kanapki jest dobre pieczywo- najlepiej zrobione własnoręcznie w domu, a do tego twarożek chudy, ale wzbogacony...o rzodkiewkę, cebulę, ogórek i odrobinę jogurtu naturalnego. Taka kanapka jest idealna na kolację, zwłaszcza dla osób, które dbają o linię- ser biały ma mało kalorii, ale jest bardzo sycący, w związku z tym na długo zaspokaja głód.
OdpowiedzUsuńZdjęcie przesyłam mailem.
Życzę wszystkim powodzenia (mam swoją faworytkę i trzymam mocno za Nią kciuki!!)
Pozdrawiam
Marta Sztybrych- Kamińska (marta-sztybrych@wp.pl)
" Moja ulubiona kanapka składa się z..." - przede wszystkim uwielbiam kanapki na ciepło. Moją faworytką jak do tej pory jest bagietka zapiekana z wędliną, serem i pomidorkiem. Jednak nie jest to zwykła zapiekana bułka.
OdpowiedzUsuńdo mojego śniadanka potrzebujemy:
- bułkę bagietkę
- 4 jajka
- 2-3 pomidory
- 150g sera żółtego
- plastry szynki
- 150g masła
- 150ml mleka
- szczypta tartej gałki muszk.
- sól , pieprz do smaku
Bagietkę pokroić w kromki i posmarować masłem. Tortownicę natłuścić. Układać "na stojąco" kromki bagietki na przemian z plastrami szynki i pomidorów (obranych ze skórki). W ten sposób wypełnić wokół tortownicę, a środek uzupełnić pozostałością bułki. Jajka , mleko wymieszać ze sobą, doprawić solą, gałką i pieprzem i zalać wszystko w tortownicy. Posypać tartym żółtym serem. Zapiekać w piekarniku do uzyskania złotego koloru. Gdy lekko przestygnie, ściągnąć obręcz i kroić na kawałki . Taka kanapka to jest coś co tygryski lubią najbardziej.
Postaram się jutro zrobić po pracy to i zdjęcie wyślę na maila.
Życzę wszystkim miłej zabawy w konkursie i pozdrawiam
A ja napiszę jakie kanapki uwielbiają moi sklepikowi, szkolni wyżeracze ;-)) I co by nie było - podobno robię lepsze kanapki niż Mama :-PP Uwielbiają bułki maślane posypane mocno sezamem. Ze względów praktycznych przekrojone bułki składam razem, żeby się za bardzo nie usmarowali ;-)) Do środka wkładam pokrojoną w cienkie paski, chrupiącą sałatę lodową, kilka plasterków salami albo polędwicy, do tego pomidor, ogórek zielony, kiszony, ewentualnie surówkę z kapusty pekińskiej, marchwi i pora. Wszystko polewam ketchupem i sosem kebabowym, nie za ostrym, żeby smaku nie zepsuć. I na specjalne życzenie posypuję prażoną cebulką. Tak prawdę mówiąc cała tajemnica tkwi w sprawdzonych sosach ;-))))
OdpowiedzUsuńA moja ulubiona kanapka? Świeży chleb z chrupiącą skórką i do tego biały ser wymieszany z gęstym jogurtem, pokrojoną w kosteczkę rzodkiewką, papryką i posiekanym szczypiorkiem ;-))) Mrrrrr ;-)))
Zdjęć nie wysyłam bo niestety mój najukochańszy, wysłużony aparat dzisiaj postanowił zaliczyć zgon na amen..... ech.... Buziaki!!!!!
Moja ulubiona kanapka składa się z domowej, jeszcze ciepłej bułki z otrębami, świeżych listków szpinaku, dżemu z boczku i słodkiego pomidora prosto z krzaczka :)
OdpowiedzUsuńadrijahdw@gmail.com
Moja ulubiona kanapka: bułeczka kukurydziana z pestkami dyni, szpinak, pasztet z cukinii, pomidorki koktajlowe, pieprz i kiełki brokuła mmmmmmmmmm pycha!
OdpowiedzUsuńpozdrawiam ciepło
moje@kobiecemysli.pl
Ulubiona kanapka, to pyszna domowa bułeczka ( najlepsza jeszcze cieplutka, może być drożdżowa), posmarowana masłem, na to położony plasterek żółtego sera (najlepszy taki z dużymi dziurami) a na wierzch domowej roboty dżem brzoskwiniowy ( a że mamy sezon na brzoskwinie, hulaj dusza ). Finezja smaku,a ciepła bułeczka pozwala na fantastyczne połączenie roztopionego masełka i rozgrzanego sera, gasia1909@gmail.com
OdpowiedzUsuńMoja ulubiona kanapka składa się z:
OdpowiedzUsuń— Boczek — pokrojony w cienkie plastry
— Jajka
— Ser żółty — starty
— Chleb
Kanapki z chrupiącym boczkiem, doskonale nadają się na niegrzeczne śniadania ;)
Tu są jej zdjęcia: http://www.cookillu.com/kanapka-z-chrupiacym-boczkiem/
Moja ulubiona kanapka składa się z …dojrzałych w słońcu pomidorkach z własnego ogródka oraz z ulubionych ziół. Moja ulubiona kanapka to bruschetta. Śniadanie w stylu włoskim, czyli obowiązkowo z ciabatty, zapiekanej w piekarniku bądź opiekaczu na chrupko. Możemy na niej układać swoje ulubione składniki. Osobiście decyduję się na własne pomidorki, które układam warstwami, raz żółte raz czerwone, albo nakładam na bułeczkę salsę z pomidorków, cebulki, oliwy z oliwek. Całość bruschetty, wieńczy tarty parmezan, oliwki oraz przyprawy: bazylia jak i również specjalna przyprawa do bruschetty i dań wołoskich. Niby nic, a jednak pobudza zmysły, smakiem, kolorem lata a także śródziemnomorskim aromatem.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam,
ancymonek@vp.pl
Moja ulubiona kanapka, to kromka chałki, namoczona w jajku roztrzepanym z mlekiem i cukrem, usmażona na chrupko na klarowanym maśle i polana musem z truskawek albo malin.
OdpowiedzUsuńMoja ulubiona kanapka jest dosyć nietypowa, bo maczana jest w jajku i mleku, a następnie smażona. Podaję ją na najczęściej na słodko, ale czasami również na słono. Można je robić na śniadanie, na kolacje, a gdy nie ma ,,nic'' w lodówce, również na obiad. W ten sposób nie marnujemy chleba i go nie wyrzucamy.
OdpowiedzUsuńA oto składniki, które potrzebujemy:
czerstwy chleb
1 jajko
łyżeczka cukru wanilinowego
1/2 szklanki mleka
1 łyżeczka cynamonu ( niekoniecznie)
Rozbijamy jajko, mieszamy z cukrem wanilinowym i mlekiem. Mieszamy, aż uzyskamy gładką konsystencję. Zamaczamy nasze kromki chleba w jajecznej masie z jednej i z drugiej strony i smażymy, aż się zarumienią. Obtaczamy w cukrze pudrze i podajemy na ciepło z truskawkami lub jagodami.
Możemy również zjeść z dżemem.
Przepis jest bardzo elastyczny i możemy dowolnie go modyfikować, również robiąc wersję na słono.
Pozdrawiam
Angelika
Nie wiem czy doszedł mój wpis :(
OdpowiedzUsuńJeśli go nie ma, to znaczy, że nie. Opublikowałam wszystko, co było do moderacji.
UsuńMoja najukochansza kanapeczka to poprostu piętka świeżego, cieplutkiego, chrupiącego domowego chlebka z masełkiem :)
OdpowiedzUsuńTo szkoda, że nie ma mojego wpisu z wczoraj. Napiszę jeszcze raz, ale i tak na konkurs już pewnie za późno. ;)
OdpowiedzUsuńMoja ulubiona kanapka to taka którą zrobię od podstaw sama. Mojej własnej roboty bułeczki z makiem w kształcie piesków (tak, lubię poczuć się nadal jak dziecko, czy też mała księżniczka). Na to daję domową nutellę w zdrowej wersji tj. awokado+cytryna+kakako+miód. Miód z pasieki mojego ukochanego mężczyzny, czyli super naturalnie i zdrowo. Na pastę czekoladową kładę plasterki banana, aby nie zabrakło potrzebnego białka oraz posypuję jagodami goji lub wiórkami kokosowymi. Niebo dla mojego podniebienia. :)
Gratulacje!!!! ;)
OdpowiedzUsuńHa,gratuluję dziewczynom. Ta roladka kanapkowa i moją uwagę przykuła , zaś miodek z mascarpone i bazylią musi smakować super. Dzięki za fajną zabawę
OdpowiedzUsuńDziękuję, dziękuję, dziękuję!!
OdpowiedzUsuńJa również Dziękuję, dziękuję, dziękuję!!
OdpowiedzUsuńwitam :)
OdpowiedzUsuńmoja ulubiona kanapka to : "dwa w jednym"
2-3 kromeczki chleba pełnoziarnistego, posmarowane musztardą lub koncentratem, posypane posiekaną natką pietruszki ( duuuuuuuuuuużoooooooooo ;) tej pietruszki ) ; posypane siekanymi orzechami, oprószone jedynie pieprzem.
na tym samym talerzyku obok, kładę ćwiartki pomidora i plasterki ogórka kiszonego :)
Może moja kanapka nie brzmi zachęcająco, ale jest bardzo smaczna i bardzo zdrowa. Z uwagi na miedzy innymi obecność natki pietruszki, która wspaniale oczyszcza organizm, zawiera mnóstwo żelaza; czy np orzechów- kwasy Omega.... itd itd ;)
Serdecznie zapraszam do spróbowania :)
Kochana Margarytko! Jestem Twoim Lubisiem :) tworzę nawet (w zeszycie) taką małą książkę kucharską z Twoimi przepisami. Jako młoda, początkująca kucharka, z całego serca dziękuję Ci za ten blog., który jest dla mnie inspiracją i ogromną pomocą...
Blog, który mnie "prowadzi'' po mojej kuchni; uczy stawiać na drodze kulinarnej pierwsze "pewne" kroki.
Mam nadzieję, ze w przyszłości dosięgnę kiedyś Mistrza... Ciebie :)
serdecznie pozdrawiam
dziękuję za uwagę..... yyykunia@wp.pl :)
Ps. b. przepraszam za Anonim