To już końcówka malin i jeżyn. I choć w tym roku było ich
dużo, to przesytu nie czuję i będę się jeszcze przez jakiś czas
raczyć koktajlami z owoców, które zamroziłam.
Proste, pełne witamin, odżywcze. Czy można chcieć więcej? Jesienne koktajle dobrze wzbogacić o otręby, wtedy stają się bombą energetyczną i są bardzo sycące.
Składniki na 2 porcje:
1 szklanka malin / jeżyn (ja pomieszałam owoce)
300 ml kefiru (użyłam domowego przygotowanego z grzybków kefirowych)
1 łyżka słodkiego syropu malinowego (używam domowego) albo łyżeczka miodu czy cukru
2 pełne łyżki otrębów owsianych
Jeśli używamy owoców mrożonych, to można je częściowo
rozmrozić, aby łatwiej było zmiksować. Wszystkie składniki
wrzucić do kielicha blendera i zmiksować. Przelać do szklanek i
schłodzić.
Jejku jakie cudowne zdjęcia!! Aż by się chciało wgryść w monitor!! W sam raz na jesienne dni!!
OdpowiedzUsuńDziękuję... cudowne są letnie owoce, szkoda, że tak krótko są :-)
UsuńMniam!!! owoce leśne pyszotka jakie by nie były!!!
OdpowiedzUsuńZgadza się, każde dobre.
Usuń