Strony

poniedziałek, 22 czerwca 2015

Konkurs z Almette

Dziś mam przyjemność zaprosić Was do udziału w konkursie, który przygotowała marka Almette.
Konkurs jest równocześnie przeprowadzany na 10 blogach kulinarnych, a mój blog ma przyjemność brać w tym udział. Pozostałe blogi można zobaczyć na stronie Konkursu.


Zasady konkursu:

1. Należy zapoznać się z regulaminem konkursu dostępnym TUTAJ
2. Przygotować potrawę (nie może to być kanapka) z użyciem wybranego serka marki Almette spośród czterech rodzajów serków z serii Almette Fruit: z gruszką i jabłkiem, z jagodą i maliną, z wiśnią i żurawiną, z morelą i wanilią.
3. Zrobić zdjęcie swojej potrawy (opakowanie serka może, ale nie musi być obecne na zdjęciu)  i wraz z przepisem przesłać je na adres:  

 j.moroch@synertime.pl
 
Zgłoszenie powinno zawierać:
- zdjęcie dania
- nazwę potrawy
- określenie czy jest to przekąska, danie główne czy deser
- czas potrzebny na przygotowanie potrawy
- wszystkie składniki i ich ilość potrzebne do wykonania
- dokładny opis przygotowania
- dane (imię i nazwisko) osoby przygotowującej danie, adres e-mail i miejsce zamieszkania
4. W konkursie mogą wziąć udział wszystkie osoby pełnoletnie, posiadające pełną zdolność do czynności prawnych i posiadające miejsce zamieszkanie na terenie RP. Wysyłając zgłoszenie proszę wziąć pod uwagę możliwość przyjazdu do Warszawy w dniu 11 lipca 2015 r.
5. Każdy uczestnik konkursu może przesłać dowolną ilość zgłoszeń, ale może to uczynić tylko na jednym z 10 blogów (nie ma możliwości wzięcia udziału w konkursie na kilku blogach równocześnie). Zgłoszone przepisy nie mogą być wcześniej nigdzie publikowane.
6. Konkurs trwa od 22 czerwca 2015 r do 4 lipca 2015 roku. W tym czasie można przesyłać zgłoszenia konkursowe. Wyłonienie laureatów nastąpi 6 lipca 2015 r.
7. Konkurs jest dwuetapowy.
Pierwszy etap to konkursy na 10 blogach - na każdym z blogów zostanie wyłonionych 4 laureatów, którzy w dniu 11 lipca 2015 roku wezmą udział w wydarzeniu kulinarnym i konkursie organizowanym w ramach akcji „Taste the Summer by Almette Fruit”, które obędzie się w Food Lab Studio w Warszawie, przy ul. Racjonalizacji 5. Udział w konkursie finałowym reguluje odrębny regulamin dostępny dla tego wydarzenia, który znajduje się na stronie organizatora – TUTAJ.
Organizator zapewnia zwrot kosztów dojazdu dla osób spoza Warszawy.
8. Nagrody.
Każdy z 4 laureatów otrzyma designerski fartuch marki COOKie o wartości 232 zł i zestaw produktów Almette, a tym samym uzyska możliwość wzięcia udział w finałowym wydarzeniu, o którym mowa w punkcie 7. Finałowa czwórka pod okiem „swojego” blogera powalczy o główną wygraną, którą będzie zestaw noży Fiskars o wartości 404,21 zł (po jednym zestawie dla każdej z 4 osób ze zwycięskiego zespołu).  Do każdej nagrody dołączona jest nagroda pieniężna, która stanowi podatek, który zostanie przekazany do właściwego Urzędu Skarbowego.


Turniej finałowy poprowadzi pasjonat sztuk kulinarnych, autor znanych programów kulinarnych David Gaboriaud.
Zapraszam do zabawy.

10 komentarzy:

  1. może ja ,nieśmiało podnosząc palce do zgłoszenia, spróbuję sił swoich. Zapowiada się ciekawie, a serki te lubię

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Zapraszam serdecznie, bo na razie tłumów nie ma, nie trzeba się łokciami przepychać :-)

      Usuń
    2. na razie, a potem zjawi się z setka człowieków

      Usuń
    3. Hmm brzmi ciekawie, moze i ja się skuszę i wezmę udział w konkursie, juz cos mi nawet świta w głowie :) Doti

      Usuń
    4. Agnieszko, obyś miała rację, choć jak będzie 20 zgłoszeń, to i tak będzie super. W końcu aż 10 blogów bierze udział.

      Doti, zapraszam serdecznie.

      Usuń
  2. ooooooooooo fajny konkurs i nawet mam na niego pomysł ale niestety 11 lipca to ja będę za granicą na urlopie więc raczej nie mogę być brana pod uwagę :/

    OdpowiedzUsuń
  3. Boże tego się nawet nie da zjeść a TY z tego badziewia robisz konkurs?? Pożal się Boże;(

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. To nie jedz. Chyba nikt Cię do tego nie zmusza? Podobnie jak do udziału w konkursie.

      Usuń

Spodobał Ci się przepis? Zostaw po sobie ślad w postaci komentarza, dodaj G+.
Ugotowałaś/eś albo upiekłaś/eś coś z przepisu znalezionego na moim blogu? Podziel się swoją pracą, zrób zdjęcie i prześlij je do mnie mnie na adres margarytka75@vp.pl